Tuotantopalvelut

Tuottaminen on ideoiden mahdollistamista ja toteuttamista. Tuottaja hankkii rahoituksen, vastaa hallinnosta, taloudesta sekä viestinnästä projektin eri osapuolien välillä, hoitaa verkostoja ja ratkaisee esille nousevia ongelmia. Tuottaja varmistaa, että luvat ovat kunnossa ja sopimukset allekirjoitettu.

Frei Zimmerin tuotantopalvelussa yhdistyy kahden tuottajan sekä kuvataiteilijan ja arkkitehdin laaja osaaminen. Neljän hengen tuotantotiimimme käyttää tarvittaessa ulkopuolisia osaajia esimerkiksi valosuunnittelussa tai nettisivujen toteutuksessa.

Tuotanto-osaamisemme sopii rakennetun ympäristön projektien lisäksi erinomaisesti tapahtumien, näyttelyiden, seminaarien, taidekilpailujen, ekskursioiden, esitysten ja erilaisten hankkeiden toteuttamiseen.

Vaikkei sinulla olisi muuta kuin idea, niin kannattaa olla yhteydessä! Pohditaan yhdessä, miten se saadaan toteutettua.

Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden taidekilpailu

TaiteilijaJonas Dahlberg
AsiakasKymenlaakson Liitto
Valmistumisvuosi2015

Kymenlaakson Liitto järjesti Vaalimaalle taidekilpailun Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailun järjestelyistä vastasi Frei Zimmer Oy ja oli vahvasti mukana kilpailun esivalmisteluissa jo keväästä 2013 lähtien.

Kilpailualue oli Vaalimaalle E18-moottoritielle rakennettava suuri, halkaisijaltaan 40-metrinen kiertoliittymä. Liittymä sijaitsee aivan Vaalimaan raja-aseman ja muiden palveluiden välittömässä läheisyydessä. Itsenäisyyden juhlavuoden sekä taidekilpailun teemana on ”Yhdessä”.

Kilpailun voitti ruotsalainen Jonas Dahlberg luonnoksellaan “The Path of The Sun”. Dahlbergin mukaan ehdotus ilmentää sekä niitä erityisiä että ikuisia olosuhteita, jotka vallitsivat 6.12.1917. Näin Suomen itsenäisyyden kannalta erityinen päivä on läsnä päivittäin siitä hetkestä lähtien, kun taideteos herää eloon. Teos edustaa paitsi tuota tärkeää historiallista hetkeä, mutta myös olosuhteita, jotka ovat toistuvia ja ikuisia.
Teos on suuri 40-metrinen teräsrengas, joka on asetettu kaltevaan kulmaan kiertoliittymän sisälle.

Ehdotukset
Jonas Dahlberg: The Path of the Sun
William Dennisuk: Parallax
Kimmo Schroderus: You Are Here

Pala Taivasta

TaiteilijaTuomo Rosenlund
AsiakasTampereen taidemuseo
Valmistumisvuosi2012

Pala taivasta toi kesällä 2012 kymmenen pientä taidetaloa elävöittämään Tampereen katukuvaa. Kaupunkitaidetapahtumassa etsittiin uusia tapoja yhdistää taidetta ja arkkitehtuuria, oppilaitoksia ja yritystoimintaa. Tampereen taidemuseon johdolla toteutetussa projektissa oli mukana 21 kuvataiteilijaa sekä Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitos ja Pirkanmaan ammattiopiston Lempäälän toimipisteen opiskelijoita sekä tukijoina joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Taidetaloista kahdeksan oli esillä Tampereen keskustassa ja kaksi Vuoreksen asuntomessuilla.

Hanke toteutettiin kuvataiteilija Tuomo Rosenlundin aloitteesta. Frei Zimmer vastasi hankkeen tuotannosta. Tuottajat hankkivat rahoituksen, hoitivat viestintää ja vastasivat projektin käytännön järjestelyistä.