Tesoman Tuomarinkadun korttelikilpailun voitto

Tampereen kaupungin kaupunkikehitys, kiinteistötoimi ja maankäytönsuunnittelu järjestivät 7.3.-17.6. korttelikilpailun yhdessä Oma Tesoma -hankkeen kanssa. Kilpailulla etsittiin Taimiston ja Tuomarinkadun kortteleihin arkkitehtonisesti laadukkaita resurssiviisaita ratkaisuja. Kilpailijoiden edellytettiin sisällyttävän suunnitelmiin myös taiteen rooli laadukkaan asuinympäristön luomisessa.

Frei Zimmer, Tuula Lehtinen taiteilijana ja Heini Orell taideasiantuntijana, osallistui kilpailuun osana Master Kodit Oy:n tiimiä. Pääsuunnittelijana kilpailuehdotuksessa toimi Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettusen Lasse Lehtinen, sekä Anniina Ruuhilahti ja Sakari Miettunen.

29.8. julkistettiin kilpailun tulokset Vapriikissa järjestetyssä tilaisuudessa ja iloksemme saimme tietää, että tiimin kilpailuehdotus ”Lyhdyt” voitti kilpailun.

”Ehdotus antaa lupaavan kuvan taiteen liittymisestä uuteen asuinkortteliin ja värit ovat olennainen osa ehdotuksen arkkitehtuuria. Taide on otettu laajasti huomioon ja integroitu monin tavoin kilpailuehdotukseen, erityisesti talojen piha-alueilla sekä keskusaukion yhteydessä.”

PROJEKTIN NIMI

Tuomarinkatu_3

Tuomarinkatu_4

Kasvihuoneet_kukkatarha_7