Uros Live -areenan taiteilijahaun kysymykset ja vastaukset

Kysymys: Mikäli taiteilijalla on timanttinen idea videotaideteokseksi ja kyky se toteuttaa, muttei ole esittää merkittävää taiteilija-CV:tä, kannattaako kilpailuun edes osallistua? Eli onko kärjistäen CV tärkeämpi kuin ideat?

Vastaus: Porfoliohakuun voi toki osallistua joka tapauksessa. Jollain lailla olisi hyvä osoittaa kyvykkyys videoteos toteuttaa, esimerkiksi referessiteosten avulla. Uskoisin että referenssiteokset painavat valinnassa enemmän kuin cv.

_______________________________

Kysymys: Voivatko referenssi näytteet videoista olla myös linkin kautta
esim Google Drivessa.
Ja onko kestolle rajoitus per linkki teos.

Vastaus: Referenssit voivat olla myös drivessa. Kestolle ei ole määritelty rajoitusta mutta jos teos on hyvin pitkä, on todennäköistä ettei valintaraadilla ole mahdollisuutta katsoa sitä kokonaan. Siinä tapauksessa voisi kertoa sen kohdan, jonka toivoo valintaraadin ainakin katsovan.

______________________________

Kysymys: Millainen budjetti toteutettavalla videoteoksella on? Hakuilmoituksessa lukee että valituille taiteilijoille maksetaan palkkiona 12 000 € + alv / teos sisältäen luonnospalkkion, mutta en löytänyt mainintaa itse teoksen tuotantobudjetista (esim: kuvaajan/assarin palkkio, kaluston vuokra, värimäärittely, leikkaus, musiikkiluvat tai ääni, matkat, materiaalikulut yms).

Millainen summa tähän on varattu ja miten se jakautuu kulujen kesken?

Vastaus:

Teoksen kokonaisbudjetti on tämä 12 000€ + alv minkä sisälle kaikkien kustannusten tulee mahtua. Teosten on ajateltu olevan lyhyitä ja  tiedostamme, että käytettävissä oleva budjetti karsii toteutustapoja. Niinpä kiinnostuneiden ja mukaan valittavien taiteilijoiden tulee pohtia, millainen toteutus on mahdollista käytettävissä olevan budjetin rajoissa. 

Kuten hakuilmoituksessa kerromme, teoksissa ei voi olla ääntä eli siihen liittyviä kustannuksia ei tule. Taiteilija saa itse osana luonnosvaihetta määritellä, mikä on taiteilijapalkkion ja muiden kustannusten osuus käytettävissä olevasta summasta.